Hoe maak je van Blue Monday een Golden Monday

Hoe maak je van Blue Monday een Golden Monday

Blue Monday! Dit is de zogenaamd meest depressieve dag van het jaar. Veel mensen zouden zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Heb jij er last van? Als je naar buiten kijkt, zou je het bijna worden. Zo maak je van blue Monday een Golden Monday. Vijf tips hoe je als je iets minder lekker in je vel zit, je dit om kunt zetten naar vitaliteit.

  1. Transformeer je gedachten

Hét belangrijkste voor een golden Monday is een gezonde mindset. Hoe voel je je en wat zijn je gedachten hierbij. Als het negatieve gedachten zijn, wis ze dan. Dat doe je door elke gedachte een voor een voor te stellen en ze vervolgens stuk voor stuk te wissen. Schrijf vervolgens voor elke zin het tegenovergestelde op. Zet alle positieve gedachten op papier. Lees ze bij voorkeur een aantal keren hardop aan jezelf voor.

 

  1. Ontspul

Een opgeruimd huis of kantoor zorgt voor een opgeruimd hoofd. Heb je ‘oorlog’ in je hoofd. Dat wil zeggen onrustige gedachten, angst, twijfels. Neem tijd om te ontspullen. Ontdoe je van allerlei zaken die je allang niet meer gebruikt of niet meer nodig hebt. De theorie van Marie Kondo kan je hierbij inspireren.

 

  1. Wild orange

Geuren kunnen je lichaam triggeren een ander gevoel aan te nemen. Wild orange van Doterra staat erom bekend dat het staat voor energie, inspiratie en overvloed. Je zet deze geur efficiënt in door het in te ademen, je lichaam mee in te smeren of een druppel in een karaf water.

 

  1. Mediteer

Zorg dat je in een hogere frequentie komt. Dat doe je onder andere door te mediteren en op je ademhaling te letten. Bij voorkeur op tonen die je frequentie verhogen zoals 432, 528 en 639 hertz.

 

  1. Beweeg het eruit

Beweeg. Het maakt niet uit hoe. Zwemmen, dansen, roeien, wandelen, fietsen. Maar net hoe het jou uitkomt, maar beweeg! Uit onderzoek blijkt dat sport een vergelijkbaar of zelfs beter antidepressief heeft dan antidepressiva. Beweging zorgt er onder andere voor dat endorfine vrijkomt. Een stofje waar je blij van wordt.

 

  1. Energielekken

Heb jij een energielek? Zo ja, wie of wat is het? Een project, een baan, een relatie, een familielid, een collega. Stop ermee. Leer om los te laten te vergeten of stop er anders mee. Makkelijk gezegd. Moeilijk gedaan, maar vaak wel noodzakelijk om meer energie te krijgen, want anders is het dweilen met de kraan open.

 

7.  Muziek werkt

Muziek is een van de beste remedies. Van welke muziek krijg jij energie? Maak een feel good play list die je kan draaien op dit soort momenten. En zet de muziek lekker hard. Meezingen mag. Zingen werkt namelijk ook optimaal voor je humeur

 

8. Verhoog je passievitaliteitsspiraal

Deze spiraal bestaat uit 1. Geest, 2. Lichaam, 3. Thuis, 4. Relaties en 5. Werk. Kijk op alle vijf fronten waar je al blij mee bent. Bedank daarvoor. Pik er iets uit wat jij graag om hoog wil brengen. Wat moet er gebeuren. Wie of wat kan jou hierbij helpen. Neem een eerste stap.

 

Hou deze stappen net zo lang vol totdat je je beter voelt. Meestal is dit al in een dag of een paar dagen. Soms kan het enkele weken duren. Duurt het langer, raadpleeg dan een arts. Wil jij geholpen worden met opladen? Kom dan naar het oplaadevent op donderdagmiddag 22 maart. Als je voor het eerst komt, mag je gratis meedoen met de workshop en betaal je alleen maar € 5 voor koffie/thee en wat lekkers. Gebruik bij de betaling de kortingscode ‘introducee’ om deze workshop cadeau te krijgen!

Vind je dit een waardevol artikel? Deel het dan met je vrienden. Zo inspireren we elkaar. Wat ik altijd waardeer is dat je me mailt welke methode op welke manier jou geholpen heeft bij het maken van keuzes.

Kennis maken? Dat kan. Vanaf maart geef ik elke dinsdagavond online classes in the Life & Business School. (In maart gratis deelname!)