Toetsing Ondernemingsplan

LEF_Finance_HomeNiet elke ondernemer heeft het budget om een uitgebreid onafhankelijk haalbaarheidsonderzoek te laten doen. Toch vinden wij dat iedere ondernemer de haalbaarheid van zijn of haar o

ndernemingsplan zou moeten kunnen toetsen. Daarom hebben wij de afgelopen tien jaar diverse zeer betaalbare tools ontwikkeld.

We bieden diverse toetsinstrumenten voor je ondernemingsplan. We jureren en examineren het ondernemingsplan bij diverse opleidingen. We bieden een ondernemerstoets via brancheorganisaties. Ook kun je als ondernemer zelfstandig een haalbaarheidsscan van je ondernemingsplan bij ons doen.

Wat is het nut van de haalbaarheidsscan

Met de haalbaarheidsscan zie je in één oogopslag of je ondernemingsplan haalbaar is. En niet alleen jijzelf, maar ook jouw financier, je ondernemerscoach of docent. Het is een geweldig coachingsinstrument voor ondernemers en studenten. De haalbaarheidsscan wordt onder andere ingezet bij de Utrechtse Ondernemersacademie. Je hebt gelijk de hoofdlijnen van je ondernemingsplan in beeld en kijkt op welke punten je kunt groeien.

Hoe werkt de haalbaarheidsscan

Het invullen van de haalbaarheidsscan duurt gemiddeld een half uur. Je krijgt een persoonlijk rapport van de toetsing van je ondernemingsplan. Uit het rapport blijkt onmiddellijk welke onderdelen van je ondernemingsplan nog aandacht behoeven. Denk hierbij aan:

1. Ondernemer
2. Marketing
3. Personeel & organisatie
4. Financiën’De haalbaarheidsscan is een goed concept. De vragen vond ik gemakkelijk in te vullen. Vooral omdat ik mijn ondernemingsplan al had uitgewerkt. Het was leuk om mijn plan op een andere manier in het rapport van de haalbaarheidsscan terug te lezen. De uitkomst van het rapport was een bevestiging voor mij: ik heb een goed plan. Ik ga er dus zeker mee door. Ik wil de haalbaarheidsscan persoonlijk met een adviseur doorlopen, omdat we er dan dieper op in te gaan. Bovendien zie ik als ondernemer sommige zaken waarschijnlijk iets te rooskleurig in.’ Romeo Smithen

Achtergrond
De Unieke Ondernemer is de startmotor voor geld, groei en geluk. En heeft ruim 10 jaar ervaring op het gebied van het doorlichten van ondernemingsplannen. Alle scans, testen en toetsen worden door ons ontwikkeld op basis van intensief onderzoek. We interviewen experts bij banken, de KvK, franchiseorganisaties, ondernemers en adviseurs.

Hoe bestel je?
Bestel hieronder direct je haalbaarheidsscan of BGN ondernemerstoets. Is je ondernemingsplan nog niet klaar, schrijf dan je ondernemingsplan met behulp van ons starterspakket.

haalbaarheidsscan

product-bgn-toets

starterspakket.jpg

‘Tijdens de BGN bijeenkomst afgelopen zomer, waar Lorraine Vesterink van De Unieke Ondernemer met enorm veel enthousiasme een presentatie gaf, werd ik aan het denken gezet. Ik ben pas een jaar met mijn eigen Praktijk Over Gewicht bezig. Ik heb nog van alles in mijn hoofd, maar het begin is er! Mijn ondernemingsplan, dat ik vorig jaar geschreven heb, stel ik daarom steeds bij. Mede dankzij de BGN ondernemerstoets en de tips van Lorraine kom ik verder.’ 

Heidi BoogaardPraktijk over gewicht