Haalbaarheidsonderzoek ondernemingsplan

Van de ondernemers stopt 40 procent binnen de eerste vijf jaar, al dan niet door een faillissement. Waarom falen deze ondernemers? De vraag is of er vooraf een haalbaarheidsonderzoek is gedaan.

Voor banken zoals ABN AMRO is een haalbaarheidsonderzoek verplicht bij het aanvragen van een financiering met borgstellingskrediet. Zo deden wij bijvoorbeeld op verzoek van de bank een haalbaarheidsonderzoek voor de Bierfabriek in de Nes in Amsterdam. Inmiddels is er een tweede vestiging in Delft en begin 2017 wordt de vestiging Almere geopend. Het haalbaarheidsonderzoek kan de doorslag geven om de financiering aan de onderneming te verstrekken. Zou niet iedere ondernemer überhaupt vooraf de haalbaarheid van z’n ondernemingsplan moeten laten toetsen. Wij vinden van wel.

Inhoud haalbaarheidsonderzoek

In het haalbaarheidsonderzoek toetsen wij onafhankelijk de haalbaarheid van jouw ondernemingsplan. We leggen het zwaartepunt bij de financiële haalbaarheid van het ondernemingsplan. Afsluitend geven we een positief of negatief financieringsadvies. De vier pijlers van het haalbaarheidsonderzoek zijn:

1. Ondernemer & de organisatie
2. Marktonderzoek
3. Financiën
4. Haalbaarheid ondernemingsplan

Tarief haalbaarheidsonderzoek

Het tarief voor het haalbaarheidsonderzoek is afhankelijk van de beschikbare informatie, het bedrijfstype en de grootte van het bedrijf.

Achtergrond onderzoeksbureau De Unieke Ondernemer

Sinds onze start in 2007 verwijzen banken, gemeenten en Qredits aan ons door. Vooral als het om het aanvragen van een borgstellingskrediet gaat. Het maakt niet uit welke branche het is. Wij werken vooral voor het pragmatisch MKB zoals horeca, vers specialisten en de detailhandel. Onze hoogopgeleide experts verdiepen zich snel in jouw bedrijf. En maken gebruik van onze database en uitgebreide kennis en ervaring in diverse branches.

MKB’ers die behoren tot een topsector kunnen 50% subsidie krijgen door het aanvragen van een adviesproject via de MIT (MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren).

Vrijblijvende intake

Vraag ons om een vrijblijvende intake waarin we aangeven wat de kosten zijn en of het zinvol is om een haalbaarheidsonderzoek te doen. Neem direct contact met ons op.

Of maak gelijk een afspraak voor de financieringsscan. De kosten van deze scan worden in mindering gebracht op het haalbaarheidsonderzoek.

“Ons verzoek was om in maximaal twee weken een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren, voor een project waar meestal meer tijd voor nodig is. Lorraine Vesterink, oprichter van De Unieke Ondernemer nam de “uitdaging” aan. Gesprekken met haar zijn altijd prettig en positief. Ze heeft veel kennis van verschillende markten en de financiële wereld. Hierdoor kon ze ons voorzien van advies en positieve feedback op onze te starten onderneming. Wij hebben Lorraine ervaren als een krachtige persoonlijkheid, vol met ideeën en positieve energie. Het haalbaarheidsonderzoek was op tijd gereed en heeft voor ons vele deuren geopend”.