No story, no glory

door: Lorraine Vesterink

‘No story no glory’ is de titel van het boek van Theo Hendriks dat ik een paar jaar geleden las. Maar, hoe leg je daarvoor de basis? Door zelfvertrouwen, kwetsbaarheid en story telling.

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is volgens mij het belangrijkst onderdeel van charisma. Daar schrijf ik ook over als co-auteur in m’n nieuwste boek Charismatische Vrouw. Zelfvertrouwen krijg je niet door het volgen van allerlei therapieën, maar door zelfonderzoek. Thuis op de bank, of nog beter in de natuur. De natuur helpt je om antwoorden die al in je zitten naar boven te laten komen.

Kwetsbaarheid

Als jij je kwetsbaar durft open te stellen naar anderen, dan doen anderen dat ook naar jou. Ik praat best veel. Daarom vond ik het in eerste instantie frappant dat CEO’s en ondernemers zoveel aan mij toevertrouwen in de interviews. De fotograaf die alle gesprekken bijwoonde gaf aan, dat het door mijn openheid en kwetsbaarheid kwam.

Story Telling

Als jij niet je eigen verhaal durft te vertellen, dan komt er geen moment dat mensen aan je lippen hangen. Pas als je vol vertrouwen, open en kwetsbaar je verhaal vertelt dan sta je versteld wat er met je publiek gebeurt.

De drie tips:

  1. Ga op zelfonderzoek uit, bij voorkeur in de natuur
  2. Durf je kwetsbaar open te stellen door open te zijn (vol vertrouwen en dus zonder schaamte).
  3. Trek je terug, bedenk je eigen verhaal en voorbeelden. Last but not least: probeer het uit!

Wil je dit leren? Kom dan naar de Masterclass Ondernemerschap of maak eerst gratis kennis tijdens onze workshop.