No story, no glory

door: Lorraine Vesterink

‘No story no glory’ is de titel van het boek van Theo Hendriks dat ik een paar jaar geleden las. Maar, hoe leg je daarvoor de basis? Door zelfvertrouwen, kwetsbaarheid en story telling.

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is volgens mij het belangrijkst onderdeel van charisma. Daar schrijf ik ook over als co-auteur in m’n nieuwste boek Charismatische Vrouw. Zelfvertrouwen krijg je niet door het volgen van allerlei therapieën, maar door zelfonderzoek. Thuis op de bank, of nog beter in de natuur. De natuur helpt je om antwoorden die al in je zitten naar boven te laten komen.

Kwetsbaarheid

Als jij je kwetsbaar durft open te stellen naar anderen, dan doen anderen dat ook naar jou. Ik praat best veel. Daarom vond ik het in eerste instantie frappant dat CEO’s en ondernemers zoveel aan mij toevertrouwen in de interviews. De fotograaf die alle gesprekken bijwoonde gaf aan, dat het door mijn openheid en kwetsbaarheid kwam.

Story Telling

Als jij niet je eigen verhaal durft te vertellen, dan komt er geen moment dat mensen aan je lippen hangen. Pas als je vol vertrouwen, open en kwetsbaar je verhaal vertelt dan sta je versteld wat er met je publiek gebeurt.

De drie tips:

  1. Ga op zelfonderzoek uit, bij voorkeur in de natuur
  2. Durf je kwetsbaar open te stellen door open te zijn (vol vertrouwen en dus zonder schaamte).
  3. Trek je terug, bedenk je eigen verhaal en voorbeelden. Last but not least: probeer het uit!

Wil je dit leren? Kom dan naar de Masterclass Ondernemerschap of maak eerst gratis kennis tijdens onze workshop.

1 antwoord
  1. Narsimha
    Narsimha zegt:

    Hier een berichtje uit de groep voor jou AnnemiekeWe shircjven allemaal een zinnetje voor jullie .Fijne vakantie nog! BryanHoeveel stempels heb je al? TimVergeet niet een steen te leggen bij het kruis. JordyBen je al moe? JonquilleIk heb mijn A-diploma gehaald. Is het tentehj nog steeds lekker? NickyJe hebt de top bijna gehaald. Leuk dat het op de computer staat hoe goed je het doet. RoyHeb je al een lekke band gehad, je moet zo ver fietsen!LynnWe denken dat je er bijna bent. Hoe lang is het nog fietsen? MaxHet is heel gezellig in de klas, we zullen je heel veel missen juf. ReinierGoed gedaan, je bent er bijna. RobinNog een fijne vakantie. KimHoe is het met jou en met Frans? ChimeneIk hoop dat je niet gaat vallen als je ergens bent. Ik hoop dat je Santiago gaat halen. PaoloNog even doorzetten en je bent er bijna. En nog een fijne vakantie! KeesHeeft u lekker kunnen slapen? TomWe zijn allemaal ongelooflijk trots op je!!! CarineTot ziens in augustus!!!!!!!!!!!!!Doei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reacties zijn gesloten.