Hoe weet je nou wat je wilt?

80% van de mensen doet niet wat ie werkelijk wilt. Dit komt door de hypotheekziekte, het maken van rijtjes met voor- en nadelen, en het volgen van dure trainingen.

De hypotheekziekte

Vaak wéten we wel wat we willen, maar doen we het niet. Door gebrek aan lef. Dat noem ik de hypotheekziekte. Een ziekte waarbij je uit angst in een baan blijft, omdat je bang bent de hypotheek niet meer te kunnen betalen. Zelf heb ik ervaren hoe het is om die keuze wel te maken. Mensen vonden dat toen heel dapper en stoer, maar voor mij was het pure noodzaak. Ik heb het ervaren als een ‘heilig moeten’. En een ‘heilig moeten’ dat werd het… Vanaf de eerste dag dat ik mijn baan had opgezegd. Ik verbrande namelijk alle schepen achter me. Als je niet tegen onzekerheden kunt, dan weet ik niet of ik het je kan aanraden, maar het heeft mij geholpen. Uiteraard in combinatie met positiviteit en vertrouwen dat het goedkomt, of beter gezegd dat het al goed was. Want ik vroeg mezelf af. Wat is er nou het ergste dat me kan overkomen? Vaak bedenken we hele doemscenario’s, maar vergeten we alle mooie kansen die op ons pad komen als we de stap wel durven zetten.

Rijtjes

Naast het feit dat er mensen zijn die weten wat ze willen, maar niet durven, zijn er ook mensen die het écht niet weten. Misschien ken je deze mensen of herken je het zelf. Ik had laatst een dilemma waar ik niet uitkwam. Totdat ik er met iemand over sprak en erachter kwam, dat als je geen keuze kan maken beide keuzes even goed zijn (of even slecht…). Of dat er misschien nog een derde optie is die je over het hoofd ziet. Als je namelijk écht iets wilt, dan hoef je er helemaal niet over na te denken. Dan blijf je niet eindeloos piekeren en rijtjes te maken van vóór of tegen. Dan weet je het gewoon. Je voelt het. Dan maak je de keuze automatisch. Je doet het gewoon, zonder erover na te hoeven denken. Niet voor niets heet een van mijn boeken ‘ondernemen is doen’. In feite kun je ‘doen’ op alle vijf de randvoorwaarden voor meer geluk in je leven toepassen: ‘work, mind, body, home & relations’.

Dure trainingen

Wist je dat van alle dure trainingen slechts een paar mensen er baat bij hebben? En wat misschien nog interessanter is om te weten… Wat doen mensen die wél succesvol worden na een training? Zij doen één ding anders dan de rest. Zij implementeren. Zij doen! Ik heb een keer een training gevolgd die ik tien jaar eerder ook had gedaan. En wat bleek. Ik had de training wel gevolgd en alles netjes opgeschreven, maar ik had helemaal niets geïmplementeerd. Zonde. En dat gebeurt dus bij de meeste mensen. Dat zie ik ook bij de lezers van mijn boek PassieVitaliteit. De lezers die de stappen implementeren, worden daadwerkelijk vitaler, ondernemender en passievoller. Ze bereiken in sneltreinvaart hun doelen. Jeuken jouw handen ook om je leven aan te pakken. En te doen. Om wel te implementeren, maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Kom dan vrijblijvend naar de workshop ondernemerschap. En het mooie is, dat kost je niets, want de workshop is gratis. Lees meer, of geef je direct op via facebook.

Dus in het kort zijn er drie stappen om van de hypotheekziekte, rijtjes en dure trainingen af te komen. En te doen wat je werkelijk wilt:

  1. Maak die moeilijke keuze
  2. Wees positief en heb vertrouwen
  3. Implementeren, implementeren, implementeren.