rolmodel Annelies Aarts

Verdien je geld met waar je gelukkig van wordt

Laat je inspireren door rolmodellen die geld verdienen met waar ze van houden

 – door Lorraine Vesterink

Zie jij het ondernemerschap ook al helemaal voor je?

Annelies Aarts, eigenaar van Annelies Medi Spa, wist het eigenlijk als kind al. Toch duurde het nog vele jaren voordat ze aan haar echte passie begon. Het liep zoals het liep. Ze had andere dingen aan haar hoofd dan naar haar buikgevoel te luisteren. Ze werkte in de zorg en stelde zichzelf vragen als: ‘Word ik hier wel gelukkig van? Wil ik dit mijn hele leven doen, alleen omdat het zo loopt?’.

Annelies: ‘Inmiddels was ik 23 jaar en getrouwd. Er was meer rust in mijn leven en ik was klaar om de uitdaging met mezelf aan te gaan. Mijn man vond het maar vreemd dat ik ineens ‘zo moeilijk’ ging doen. We hadden het toch goed zo? Ik besefte echter dat als ik nu de stap niet nam, het later niet meer zo gemakkelijk zou kunnen. Ik wilde ondernemer zijn. De touwtjes in handen hebben en groeien. Ik zag het helemaal voor me.

Wil jij financieel onafhankelijk worden?

Het hadden verschillende branches kunnen zijn, als het maar met zorgen of ontzorgen van mensen te maken had. Ik kreeg ‘kriebels’ in mijn buik van verkopen, of liever gezegd mensen helpen met inkopen. Behoeften vervullen. Behoeften creëren. Na enig onderzoek besloot ik de toen nog particuliere opleiding Schoonheidsverzorging te gaan volgen. De eerste desillusie was dat de lerares zei dat er geen droog brood mee te verdienen was. Dit maakte mij alleen nog maar meer gedreven om het tegendeel te bewijzen.

Ik wilde een onderneming en financieel onafhankelijk zijn, en ik zou gaan bewijzen dat dat kon! Vraag me niet waar die frustratie vandaan kwam, want dat kan ik niet precies zeggen, maar het maakte iets in me los. Toen ik de stap zette, was er geen weg meer terug. Althans niet voor mij. Ik zou de wereld laten zien dat er veel mogelijk is, als je je ergens in vastbijt.’

Stap ook uit je comfortzone

De jaren erna was het doorbijten. Ze hield haar vizier op de toekomst gericht. Annelies opende haar eerste schoonheidssalon toen haar oudste kind bijna een jaar oud was. Ze wist vanaf het begin dat ze met personeel wilde werken en startte al snel met stagiaires. Ze benaderde artsen en zocht contact met klinieken. Ze dwong zichzelf constant uit haar comfortzone te komen en grenzen te verleggen. Soms met een tikkeltje bluf en met het zweet in haar handen. Je moet je voorstellen dat in die tijd een werkende moeder al niet gewoon was, laat staan een vrouwelijke ondernemer!

‘Ik zocht aan alle kanten de media op en mijn bedrijf groeide gestaag’, zegt Annelies. ‘Ik moest als self-made woman alles in de praktijk ontdekken. De beautybranche stond nog maar in de kinderschoenen. Toch waren we na 7 jaar aan uitbreiding toe. Er werd een extra stuk aan ons huis gebouwd. Ik vergeet nooit meer dat de adviseur van de Rabobank me vreemd aankeek toen hij achterom binnenkwam en mij de was zag strijken. Hij vond het vreemd en rekende mij voor dat elke vierkante meter zoveel moest opbrengen. Dat was gelijk ook de laatste keer dat die adviseur bij mij is geweest. Hij snapte niet dat ik een dubbelrol vervulde.

Wordt een rolmodel voor succesvol ondernemerschap in jouw branche

We draaiden een goede omzet. Toch heb ik tijdens het overleg van de jaarrekening vaak met tranen in mijn ogen gezeten over de relatief lage winst die we overhielden. Had ik daar zo hard voor gewerkt? Mezelf 300 % voor gegeven? Achteraf gezien waren het de jaren van zaaien en opbouwen. Weer 7 jaar verder pakten we echt groots uit met een bedrijfspand met maar liefst 6 cabines! Die cabines moesten vol en het lukte. Met bloed, zweet en tranen en een zakelijke groei die inherent liep met mijn  persoonlijke groei.’

Vandaag de dag is Annelies Medi Spa uitgegroeid tot een zelfsturend bedrijf. Annelies is een groot voorbeeld in de beautybranche. En ook daarbuiten inspireert ze je met haar hele voorkomen, kennis en kunde. Ze heeft geoogst wat ze gezaaid heeft. Ze richt zich steeds meer op waar ze nu in haar groeifase aan toe is: Verbinden, haar kennis delen en opschrijven.

Het mooie is dat haar man Paul ontdekt heeft dat hij Annelies niet moet remmen. Hij koos ervoor om haar te steunen in haar keuzes. Uiteindelijk is hij zelfs mee komen werken in het bedrijf, om achter de schermen alles op rolletjes te laten lopen, de financiën te bewaken en waar nodig door te pakken. Paul is trots op waar Annelies naar toe gegroeid is. Ook haar omgeving is nu complimenteus en heeft respect op was ze samen gerealiseerd hebben. Tegelijkertijd snappen sommigen niet waarom ze nu nog meer wilt, of waar ze al die energie vandaan haalt. Ze zien haar als een zakenvrouw, wat meestal geassocieerd wordt met geld en hard zijn.

Leef met passie dan is geld een automatisch gevolg

Annelies ‘Voor mij speelt dat juist niet. Ik leef met passie en zie kansen waarbij geld verdienen een automatisch gevolg moet zijn. Met het prachtige organische merk dat we naar Nederland gehaald hebben ga ik andere bedrijven helpen met groei. Vanuit de praktijk, met ons bedrijf als pilot. Mijn medewerksters mogen meegroeien. Waar is er nu een betere leerschool dan in een eigen praktijk? Mijn tweede passie ga ik onderbrengen in een Business school en schrijven. Ik krijg opnieuw kriebels in mijn buik terwijl ik de woorden typ. Zegt dat niet genoeg?’

 

Annelies Aarts is eigenaar van Medi Spa Annelies over de Masterclass…

“Ik was nieuwsgierig naar de Masterclass, omdat ik andere of betere inzichten wilde krijgen. Ik wilde een spiegel voorgehouden krijgen, waarin je andere dingen leert zien dan die ik voorheen zag. Ik wilde inspiratie opdoen voor de volgende bewuste stappen in mijn leven. Ik wilde even afstand nemen van wat niet meer goed voelt en een duw in de rug krijgen om actie te ondernemen.

De Masterclass was voor mij een leerproces in persoonlijke groei en het ontdekken van mijn natuurlijk talent. Toptrainer Lorraine triggert me enorm. Juist door de verschillende elementen en zienswijzen te verwerken in haar masterclass. Het zakelijke verbinden met het spirituele. Precies zoals ik het ook wil zien. En ook haar visie over het genereren van passieve inkomsten inspireert me. Dat wil ik ook met mijn schrijven gaan genereren. Het vereenvoudigen, minimaliseren spreekt me enorm aan.

Ik heb inspiratie en handvatten gekregen voor mijn ondernemerschap. Waar sta ik en wat zijn mijn mogelijkheden. Met ons masterclass clubje hebben we tranen met tuiten gelachen en gehuild, een totale ontlading.

Wat ik vooral geleerd heb is dat alles eigenlijk al in je zit, en dat je heel goed moet luisteren naar jezelf. Want wat je echt graag wilt, daar ben je of word je ook goed in. Ik ben lang teveel ad hoc en met randzaken bezig geweest. Ik dacht dat dat moest, maar het zette me dan op een dood spoor. Dat waren de hobbels die waarschijnlijk nodig waren voor groei. Nu lijkt alles op zijn plaats te vallen, maar ik realiseer me dat dat mijn eigen energie is. Je ontmoet mensen en inspirators die bij je passen en je de ogen openen of onbewust de weg wijzen.

Ik zie nu een duidelijk pad voor me. Daar voel ik me gelukkig bij. Misschien wel gelukkiger dan ooit. En ik weet nu dat ik trots mag zijn! Met die gedachten wil ik anderen inspireren om ditzelfde geluksgevoel te ervaren. Op welke manier of voor welke passie dan ook. Ik kreeg een enorme energie boost van deze Masterclass! Een aanrader dus voor iedereen die een enorme stap wilt maken in zijn of haar groei!

Klik hier als je interesse hebt in de Masterclass. Verdien ook (meer) geld met waar je gelukkig van wordt. Of volg eerst een gratis webinar, of kom naar een live oplaadevent.

Meer weten over het bedrijf van Annelies? Klik hier.