Door: Karin Frensch

“Op 24 november is het thanksgiving day. Ik heb veel om dankbaar voor te zijn. Hoe zit dat bij jou? Waar ben jij dankbaar voor het afgelopen jaar? Ik ben enorm geholpen door de Masterclass. Ik heb mezelf een spiegel voorgehouden. En dat loont. Dat gun ik jou ook. Daarom geef ik jou een spiegelmoment kado. Tenminste… als jij jezelf ook een spiegel durft voor te houden. Wil jij dit kado hebben? Lees dan mijn verhaal. Stuur me een mail. En wie weet ben jij degene die met mij een skypesessie krijgt ter waarde van 75 euro.

Wat ik zelf heb ervaren is dat je met je mindset blokkades in stand kunt houden. Wanneer je blijft doen wat je altijd al deed zul je ontvangen wat je altijd al kreeg. Het klinkt misschien cliché, maar het is zo waar.

Als de dag van gisteren herinner ik me het moment van 2 december 2015. Op de agenda staat een dag relaxen met zuslief in Sanadome. Als je mij niet persoonlijk kent… Ik ben iemand waar thuis de bank niet verslijt omdat ik erop zit. Ik ben altijd in beweging, ren van opdracht naar opdracht en opdracht en tussendoor ‘hup’ taken uitvoeren die aan een werkende moeder zijn toebedeeld. Rustig aan doen is niet mijn natuurlijke aard. Herkenbaar?

Eenmaal in de relaxstand in het Sanadome kregen mijn  gedachten vrij spel. ‘Moet je er niet gewoon mee stoppen’ manifesteert zich ineens als iets groots. Deze zin kwam vervolgens regelmatig terug tijdens een Yoga stiltemoment. ‘Gedachten zijn als wolkjes. Ze komen en ze gaan’ zei mijn Yogalerares. Nou deze zin bleef. En hoe! Net als een baby die zich door het geboortekanaal naar buiten had geperst, liet deze zin zich niet terug stoppen in mijn hoofd. Na thuiskomst had ik binnen een half uur mijn lidmaatschap van de VIP (Vereniging van Image Professionals) en vak gerelateerde licenties opgezegd. En hoewel ik er enorm naar had uitgekeken, cancelde ik mijn deelname aan de Masterclass Ondernemerschap van Lorraine Vesterink van De Unieke Ondernemer. Ik ben een bevlogen, gepassioneerd, vernieuwend, initiatiefrijk en kansen creërend Imago Coach. Maar niet geboren als succesvol ondernemer. Tenminste dat dacht ik.

Ik besloot 2016 te gebruiken om mezelf eens goed de spiegel voor te houden. Onder het motto ‘niets moet alles mag’ ontdekte ik een aantal forse tekortkomingen. Ik werkte niet met een zichtbare jaarplanner. Die stond wel in mijn agenda, maar niet op mijn website. Netwerken deed ik voornamelijk offline. Een tijdrovende bezigheid die interessant, maar niet altijd even effectief is. Mijn social media uitingen waren op zijn zachts gezegd hap snap. En ik wilde alles perfect tot in de puntjes geregeld hebben. Dat maakte van mij een uitstelkoningin.

Jezelf redden is rennen voor jezelf is vanaf dat moment mijn motto.

Mijn bedrijf bleef steken op een bepaald level. Dat ik in mijn ogen niet succesvol genoeg als ik zou willen, kwam voort uit mijn doemdenkende overtuiging; ‘ik kan niet schrijven’. Daardoor was ik niet zichtbaar online. Deze negatieve gedachte had ik ooit aangenomen en tegen iedereen die het wilde horen verkondigde ik dat ook. Mijn redding kwam toen ik medio dit jaar toch deelnam aan de Masterclass Ondernemerschap. In de Soesterduinen ontdekte ik dat ik ruim acht jaar focusloos had rondgerend voor anderen. Jezelf redden is rennen voor jezelf is vanaf dat moment mijn motto. Ik mag ook voor mezelf rennen.

Ik nam mijn dienstenaanbod onder de loep en besloot: het geworstel met mijn ‘blokkade’ is nu klaar. Door mezelf kritisch de spiegel voor te houden ging ik van de denkstand over naar de doe stand. En daar ga je het komende jaar veel van merken. Achter de schermen wordt namelijk hard gewerkt om in 2017 mijn on-line marketing te optimaliseren. In december krijgt mijn website een nieuwe look en feel en lanceer ik mijn nieuwe blog ‘De garderobe van…’ waarin ik ondernemende ambitieuze zakelijk professionals aan de hand van hun kledingitems in beeld breng en portretteer.”

Wil jij verder groeien met je onderneming, een nieuwe baan, of een nieuwe liefde? Wil jij nog meer uitstralen hoe jij werkelijk bent. Zodat andere mensen je op waarde inschatten als je zien. Ik hou je een spiegel voor. En ik vertel het je. In een uniek spiegelmoment. Schrijf je gelijk in door een mail te sturen naar info@karinfrensch.nl. Dan krijg jij jouw spiegelmoment kado! Of kom naar het oplaadmoment op 24 november waar Karin ook aanwezig is en je het kado gelijk bij haar kan aanvragen.