Marlies Mulderij

Mijn naam is  Marlies Mulderij, stem- en spraaktrainer. Ik heb een hart voor ondernemers. Aangezien ik zelf 10 jaar ondernemer ben, weet ik maar al te goed dat er onnoemlijk veel vaardigheden zijn waar we niet in directe zin voor zijn opgeleid. Als je kijkt naar het spreken binnen het ondernemerschap zijn er enorm veel momenten waarop je deze vaardigheid moet inzetten. Denk aan presenteren, netwerken, vergaderen, pitchen, telefoneren, overleggen, toelichten, discussiëren, trainen, aansturen, uitleggen, verkopen, kalmeren, vertellen etc. Bij al deze vaardigheden gebruiken we onze stem en dat doen we vaak zonder nadenken. Maar wist je dat spreken één van de meest complexe motorische en mentale bezigheid is van ons mensen? Zakelijke successen worden bepaald door hoe, wat en wanneer jij iets zegt of juist niet zegt.

Bestaat er een blauwdruk voor excellent spreken? Helaas moet ik je teleurstellen. Er is geen enkele checklist om een goede toespraak te houden, een vergadering te leiden of een slechtnieuwsgesprek te voeren. Sterker nog: áls er zoiets als een goede formule zou bestaan voor iedere spreekgelegenheid, dan zou dat niet lang een succes blijven. Dat komt doordat de aantrekkingskracht van spreken schuilt in variatie en het verrassend effect ervan.  Maar wat absoluut wel kan is dat je van een 5 een 7 maakt of van een 6 een dikke 9.

Naarmate de taal zich binnen elke cultuur ontwikkelde, gingen de mensen hun wensen, dromen, ideeën met elkaar delen. Vandaag de dag is het gesproken woord machtig. Want zoals de impact van schrijvers toenam door de uitvinding van de boekdrukkunst, vergroot het web de impact van sprekers.  Door te schrijven kunnen we woorden overbrengen, maar spreken geeft ons mensen een complete nieuwe reeks instrumenten. Als we de spreker in de ogen kijken, de mimiek in ons opnemen, de lichaamshouding observeren, luisteren naar de stem en spraak en we de verschillen horen in toonhoogte, volume, klankkleur, spreeksnelheid, en ritme. Ja, als wij ons bewust worden van de kwetsbaarheid door de adem en expressie, als we de passie waarmee gesproken wordt in ons opnemen, ja dan staan we onder invloed van vaardigheden die de mensheid gedurende duizenden jaren heeft ontwikkeld. En we kunnen zelf die vaardigheden versterken en ons verhaal omlijsten met muziek en met video. Stappen in de menselijke vooruitgang konden alleen worden gemaakt dankzij het delen van ideeën en vervolgens die ideeën uitvoeren.

Iedereen heeft een stem en iedereen heeft een eigen unieke geschiedenis en iedereen heeft eigen gedachten, herinneringen, ideeën en passies. Misschien is dit blog een signaal voor jou om op te staan en jouw stem te laten horen binnen en buiten je bedrijf. En als je dit nog niet goed durft, maar wel dolgraag jouw ideeën voor het voetlicht wil brengen, kan ik jou alvast helpen door hier in dit blog vier tips te geven om een betere spreker te worden.

Zeg alleen dingen waar je 100% achter staat en waar je gepassioneerd over kan spreken

Zorg dat je dat op je eigen authentieke manier vertelt

Doe geen excellente sprekers na

Weet je hoe je spreekt?

Neem jezelf op in verschillende spreeksituaties en schrijf alle bijzonderheden op

Noteer sterke punten en zwakke punten

Vraag feedback aan andere mensen waarbij je je veilig voelt

Observeer hoe anderen praten. Wat valt je op? Wat doen ze precies?

Leer de ingrediënten van spreekgedrag kennen

Denk aan volume, adem, mimiek, resonans/ruimtedynamiek, ritme, pauzes, spreeksnelheid, intonatie, klemtonen, klankkleur, lichaamstaal, verstaanbaarheid/articulatie, gemiddelde spreektoonhoogte, stiltes, afstemming, luisterhouding, woordkeuzes, lengte van zinnen, taalgebruik, houding

Ga er mee experimenteren

Zoek de uitersten in expressie op

De kracht van spontaniteit zit in een goede voorbereiding

Bereid je in alle soorten spreeksituaties goed voor

Niet alleen inhoudelijk, maar ook op expressief niveau

Speel thuis de situatie uit

Ik wens je heel veel succes en onthoud:

“Spreken leert men door te spreken” ( Marcus Cicero, romeins staatman en schrijver 106-43 v C.)