‘Afgelopen oktober volgde ik bij Lorraine de 3-daagse Masterclass. In eerste instantie was ik onzeker over mijn deelname in een groep met bijna alleen maar ondernemers. Ik was namelijk zelf ooit die “ontluikende” onderneemster met plannen en dromen. Mijn droomvlucht was echter na vier jaar gecrashed. Met oververmoeidheid door de afwikkeling van mijn bedrijf. Dat deed me toch meer dan ik had gedacht.

Enige tijd zat ik al thuis met genoeg ervaring op zak. Vrienden en kennissen beaamde dat ik zooo hard had gewerkt de afgelopen jaren met het waarmaken van mijn droom. Ze vonden dat ik terecht even moest uitrusten. Jij komt er wel weer. Jij vindt zo weer een job, zeiden ze… Maar wát dan? Met de dag voelde ik me kleiner worden. Mijn ego was geknakt, leek het wel. Waar was die sprankelende, ondernemende en alles voor elkaar boksende dame gebleven? Ergens was ik mijn vleugels gaan intrekken in plaats van uitslaan. Langzaam was ik me in een cocon gaan terug trekken.

De dag voor de masterclass zei Lorraine nog: je komt er met iets moois uit. Iets gaat je in beweging zetten. De eerste ochtend kwamen we samen in het heerlijke Boshuis van Lorraine. Een kleine groep dames, zes in totaal. Ik stelde me meteen al voor als de “vreemde eend in de bijt”. Ik wilde namelijk niet meer ondernemen, maar een job! Toch voelde ik me meteen verbonden, want iedere deelnemer zocht een pad. Iedereen zocht antwoorden of richting.

Lorraine heeft een gave om per deelnemer de juiste oefeningen op het juiste moment te doen. Met behulp van vragen en visualisatie ging ik ervaren wat ik zei, wat het opriep in mezelf en wat een goed gevoel gaf. Alle oefeningen, gesprekken, inzichten van de Masterclass, de natuur, de gemêleerde groep deelnemers, met een objectieve kijk naar mij hebben mij iets waardevols meegegeven. Ik was namelijk iets heel belangrijks vergeten. De kracht van uitstralen en uitspreken wat je wenst. En stappen ondernemen. Hoe kon ik een nieuwe job verwachten als ik niet overal roep wat voor een job ik wilde? Ooit waren mijn eigen woorden: “wat je roept, komt je tegemoet”.

Na de Masterclass kreeg ik het 21 dagen implementatieplan en ben ik met mezelf de challenge aangegaan. Met de oefeningen van Lorraine en mijn moodboard ontdekte ik welke elementen moeten er in mijn nieuwe job zitten. Iedere dag riep ik letterlijk wat ik wilde. Ik keek naar mezelf en sprak hardop: Ik vertrouw mezelf voor de volle 100% nu en voor altijd. Ik schreef mijn gewenste maand bedrag in de lucht en riep het drie keer per dag hard op.

Daarnaast sprak ik met mezelf af: minstens vier x per week een contactpersoon te bellen en mijn energie in de ether te gooien.  Tijdens de masterclass en later ook met een bekende van mij, die recruiter is, heb ik allerlei soorten functies opgenoemd. Wat ben ik? Een account manager? Een key account manager? Een conceptontwikkelaar? Ik had namelijk geen flauw idee welke naam bij mij paste. Hoe benoem je je eigen unieke talenten zonder diploma? Met deze functie termen kwam ik verder…

Binnen een paar weken, werd ik exact op de datum nauwkeurig die ik in tijdens de Masterclass in de lucht had gezet, via mijn netwerk voorgesteld bij een openstaande vacature. Ik heb de baan gekregen. En ook het salaris en de elementen die het in zich moest hebben klopten precies met wat ik had uitgesproken en op mijn moodboard had gezet.

Ik werk nu als account manager, 22 uur per week op flexibele tijden, met een salaris waarmee ik heel blij ben. Achteraf hoorde ik dat mijn voorkomen zo sprankelend en energiek was tijdens sollicitatie gesprekken. Mijn talenten waren gezien en opgepikt

Ik heb gekregen wat ik wilde en ik ga 10% van het salaris geven aan de deel- en geef economie. Lorraine zei dat namelijk heel goed. We moeten niet alleen maar nemen van de wereld, maar ook teruggeven aan de wereld. Als ík iemand een duw kan geven om te groeien dan doe ik dat.

Voor iedereen die een (nieuwe) baan ambieert heb ik goed nieuws. Er werken steeds minder HR managers in bedrijven. Bedrijven zoeken individuen, die zelf verantwoording nemen en weten wat ze willen leren en bijdragen om de organisatie en zichzelf tot het maximum te liften. Het zijn niet meer de diploma’s maar de persoon en het portfolio die ze zoeken, dus…live life to the max! En zoals ik zelf altijd zeg: naast de slingers en de peper in het leven, heb je ook die KURK nodig, die ervoor zorgt dat jij komt boven drijven. Die kurk was voor mij de masterclass. Welke sprong sta jij op het punt te maken?’