Krijg die financiering! Deel 1

Een financiering krijg je door DOEN.

Doorzetten,
Ondernemingsplan,
Effectiviteit en
Netwerken

Deel 1 Doorzetttingsvermogen:
Iedereen kent de verhalen van de oprichters van Disney en KFC die keer op keer NEE op hun rekest kregen.

Van René Frijters, oprichter van ALEX en KNAB, leerde ik dat je in je plan moet geloven en ervoor gaan. René zet financiële concepten succesvol in de markt door 100% doorzettingsvermogen.

rene frijter

Laat je niet weerhouden door opmerkingen als: ‘van jouw bedrijf zijn er al zoveel, of wie zit hier op te wachten, of het lukt je toch nooit, of je hebt onvoldoende zekerheden te bieden.’

Bij The Circle Of Lef komen ondernemers met hun financieringsvraag. Als ik geen vertrouwen heb in het plan of de ondernemer, dan geef ik de ondernemer eerst huiswerk, voordat we aan de slag gaan.

Zonder voldoende eigen of achtergesteld vermogen dienen we het ondernemingsplan namelijk niet bij een bank in. Daarnaast kan de bank vragen om aanvullende zaken als een taxatierapport of een haalbaarheidsonderzoek van een onafhankelijk adviesbureau vragen.

Een haalbaarheidsonderzoek wordt meestal gevraagd als een borgstellingskrediet wordt toegepast. Een borgstellingskrediet is een krediet waarbij de overheid garant staat.

Krijg je van de bank een afwijzing, dan kun je ervoor kiezen je plan in te dienen bij Qredits. Je kunt hier terecht voor een financiering van maximaal € 250.000.

Geloof jij in jezelf en in je ondernemingsplan? Zet dan door en ga ervoor! Ik geloof namelijk dat voor een goed ondernemingsplan altijd geld te vinden is. Gaat het niet linksom, dan rechtsom. En anders is het geen goed plan.

1 antwoord
  1. Koichi
    Koichi zegt:

    Klinkt mooi totdat de gedpolt leeg is. Dat klinkt natuurlijk vervelend en beperkend, maar daar zit ook een oplossing. Want iedereen is van waarde. Jij ook. Wanneer je iets doet dat door anderen gewaardeerd wordt, ben je relevant. Wanneer dat ook financieel wordt gewaardeerd, weet je ook hoe waardevol dat belang is. Je kunt best een tijdje je eigen weg gaan. Daarna is het van belang dat je weer in verbinding met anderen komt. Want wat je doet en wat je bent is van belang. Niemand leeft alleen voor zichzelf. We hebben elkaar nodig om te worden wie we zijn. Geniet dus op je eilandje, maar weet de weg naar de wereld weer te vinden, waar mensen op jou wachten om van je te horen hoe je het gehad hebt, wat je ontdekt hebt en wat we daarvan kunnen leren om compleet te worden.

Reacties zijn gesloten.