Durf te experimenteren (column AD)

Veel mensen lijden aan wat ik de hypotheekziekte noem. Ze kiezen voor zekerheid en werken om de hypotheek of de huur te kunnen betalen. In plaats van voluit te leven, overleven ze. Uit mijn onderzoek onder ruim duizend respondenten blijkt dat 80% van de mensen niet doen wat ze leuk vinden. Vaak hebben ze het gevoel niet anders te kunnen. Het is voor hen niet weggelegd vanuit passie te leven, denken ze. De grootste oorzaak hiervan is het ontbreken van lef. Waarom zou je het jezelf aandoen je werk te verrichten op pure wilskracht als je ook kunt kiezen voor levenskracht.

Laatst sprak ik een vrouw die het roer radicaal had omgegooid. Ze had haar relatie verbroken, haar baan als marketingmanager opgezegd én ze was verhuisd. Drie momenten die de meeste mensen stress bezorgen. Door allerlei beperkende overtuigingen los te laten kwam ze dichter bij haar eigen ik. Nu verzorgt ze rawfood- workshops en -catering en coacht ze mensen. Ze laat zien en proeven dat rauwe voeding niet alleen stijlvol oogt, maar ook fantastisch smaakt. Haar marketingachtergrond komt daarbij goed van pas. Eerst vond ze het lastig haar bedrijf en dus zichzelf te promoten. In de loop van de tijd ontdekte ze dat zoiets makkelijker wordt naarmate je geloof in jezelf en je missie groeit.

Wil je weten over welke ondernemer het hier gaat? Bekijk dan nu de vlog. En laat je inspireren.

Durf te experimenteren

 

Heb jij ook een vraag voor Lorraine? Of wil je dat jouw verhaal als inspiratie dient voor haar column in het AD en Parool of haar vlog? Stuur ons dan een bericht.