Denk jezelf gelukkig (column AD)

Je gedachten bepalen je gevoel. Je gevoel bepaalt je gedrag. je gedrag bepaalt je gewoonten. En je gewoonten bepalen je geluk. Dus hoe positiever je denkt, des te groter je kans op geluk.

Denk jezelf gelukkig piramide

Vorig jaar spak ik een ondernemer die de overtuiging had dat geld verdienen iets vies was. Van haar ouders had ze geleerd dat rijke mensen verwaand en onaardig waren. Deze gedachtegang belemmerde haar in het ondernemen. ze was goed in het aanprijzen van andere mensen (omdat ze daaraan niets verdiende), maar zichzelf kon ze niet verkopen. En dat was lastig, want zij was nu juist zelf het product. uiteindelijk belandde ze in de bijstand.

Na een coachsessie nam ze een overtuiging aan die beter werkt, namelijk: ook ik mag geld verdienen, zodat ik een bijdrage kan leveren aan de Nederlandse economie. vanaf dat moment kreeg ze grip op haar bedrijf en haar privéleven. Door positiever te denken over geld voelde ze zich anders over zichzelf en durfde ze zichzelf meer als ondernemer te etaleren. En doordat ze vervolgens successen boekte, groeide haar plezier in het ondernemen.

Wil je lezen hoe mijn eigen gedachten mij ongelukkig maakten? Bekijk dan mijn vlog over dit onderwerp: denk jezelf gelukkig.

Denk jezelf gelukkig