Bij De Unieke Ondernemer begeleiden we ondernemers bij hun financieringstraject, meestal door een haalbaarheidsonderzoek.
Ondernemers willen graag hun eigen boekhouder of accountant bij de financieringsaanvraag betrekken. Het probleem is dat op dit moment veel boekhouders en accountants nog niet de juiste adviezen geeft die in zo’n traject nodig zijn. missen vaak dat die de adviezen geeft, die nodig zijn.
Bij De Unieke Ondernemer weten wij weten uit ervaring dat veel boekhouders en accountants prima is staat zijn om die adviesrol wel te vervullen. Het probleem wat wij signaleren is dat op dit moment de ondernemer en de adviseur nog niet dezelfde taal spreken. De ondernemer denkt in ondernemersdromen en groei. De adviseur denkt in cijfers en ratio.
Daar komt bij dat accountmanagers bij banken in eerste instantie meer op afstand moeten blijven, waardoor het voor ondernemers en adviseurs niet altijd mogelijk is om de juiste route naar financiering te vinden.
Dit kan beter! In deze training leren medewerkers van administratie- en accountantskantoren op een laagdrempelige manier het gesprek met de klant aan te gaan over hun plannen voor de toekomst. Dit opent de weg naar concrete adviezen en financieringsbegeleiding.
We gebruiken cases uit onze (eigen) praktijk en laten zien hoe een bank naar financieringsplannen kijkt. En dat is echt niet alleen naar cijfers. Op verzoek zorgen we dat er iemand van de bank aansluit, zodat ook hier ruimte ontstaat om cases mee te bespreken.
De trainer is Diana de Winter. Zij begeleidt ondernemers en heeft veel kennis van het bankwezen. Haar motto is: succes is klaar zijn voor de kansen die je krijgt.
De training duurt 2,5 uur en zorgt ervoor dat ondernemers meer toegang krijgen tot passende financiering via de accountant of boekhouder. Deze training wordt in-company gegeven of bij ons op kantoor in Soesterberg. Neem contact met ons op voor de eerstvolgende training.