vergroot je netwerk met de unieke ondernemer

5 manieren om je netwerk te vergroten

Je business laten groeien kan enkel door meer nieuwe contacten of meer verkopen aan bestaande contacten. In dit artikel gaan we in op het genereren van nieuwe contacten om je netwerk te vergroten.

Je krijgt vijf tips:

  1. Wees elke dag actief op social media

Kies het social media kanaal dat bij de doelgroep van je bedrijf past. Voor een grote baggeraar is dat een ander platform dan voor een accountant. Netwerkspecialist Corinne Jaspers heeft ruim 4.000 contacten op linked in. Zij adviseert mensen om minimaal een uur per dag te besteden aan het social media kanaal waar potentiële klanten zich bevinden.

  1. Vergroot je online database

Veel volgers op social media is leuk, maar het hebben van een grote databases is nog interessanter. Het aanbod van social media verandert snel. Denk aan hyves. Door de komst van twitter en Linked in verloor het medium  populariteit en hield het in 2013 op te bestaan. Op dit moment groeit Facebook vooral onder ouderen en groeit Instagram onder jongeren. Het hebben van een goede database met waardevolle mailadressen is veel stabieler. Bedenk manieren hoe je je database structureel of in één klap kunt vergroten. Bijvoorbeeld door iets van waarde aan te bieden op je homepage of door een samenwerking met een ander bedrijf.

  1. Voer meer gesprekken

Uiteindelijk gaat het om gunnen. Verhoog het aantal face-to-face gesprekken dat je hebt. Nodig mensen uit voor een lunch. Hoe meer gesprekken je voert, hoe meer business je gaat genereren. Luister naar je klant en breng verdieping aan tijdens het gesprek. Kijk eerst hoe jij de persoon kunt helpen, voordat je aan je eigen business denkt.

  1. Publiceer waardevolle content

Deel je content zoveel mogelijk. Dat kan op veel verschillende manieren. Denk aan het publiceren van een boek, een onderzoek of video’s. Publicaties geven jou en jouw bedrijf de expert status. Daardoor komen mensen vanzelf naar je bedrijf toe om met jouw organisatie te willen werken. Laat je medewerkers zoveel mogelijk blogs en vlogs maken in het format dat binnen jouw bedrijf past. Zo vergroot je de vindbaarheid in google doordat je meer content online hebt staan. Daarbij geef je klanten ook het gevoel dat je iets komt brengen in plaats van alleen maar halen.

  1. Laat jouw netwerk voor je werken

Creëer zoveel mogelijk ambassadeurs. Dat doe je door klanten fans te maken. Zorg dat je je klant op het mooiste moment in het traject waarop hij het meest tevreden is je de klant extra in de watten legt. Dat is hét moment om hem te vragen ambassadeur te worden. Naast klanten is iedereen uit je netwerk een potentiële ambassadeur. Wees daar altijd en overal alert op. Blijf dus op een feestje of een beurs niet bij de mensen staan die je al kent, maar spreek zoveel mogelijk nieuwe mensen waarmee je een mooi contact legt om verder in gesprek te gaan.

Leer de kracht van je netwerk te benutten en je organisatie groeit gegarandeerd.
Dare to grow!