Mediatraining is bikkelhard nodig

Waarom is mediatraining nodig

Als ondernemer of auteur wil je dat je boodschap overkomt. Je wilt dat mensen onthouden wat je zegt. Wist je dat mensen slechts 7% van je woorden onthouden? Kortom je kunt je heel druk maken over je content, maar dat is alleen maar een voorwaarde. We gaan ervan uit dat je weet waar je het over hebt. Het is de kunst om te zorgen dat mensen naar je willen luisteren en begrijpen dat je waarde toevoegt met jouw verhaal.

Mediatrainer Anne Boermans

Sinds 2011 werk ik samen met mediatrainer Anne Boermans. De afgelopen jaren trainde hij vele klanten van mij. Allemaal auteurs en ondernemers. Een aantal bereidden wij voor op een succesvol TV of radio optreden. Anne heeft ruim 40 jaar ervaring met media. Hij trainde bekende Nederlanders, advocaten en woordvoerders. Anne Boermans schreef ruim twaalf jaar voor het FD en het Parool. Hij analyseerde onder andere de afscheidsrede van Koningin Beatrix. En hij had een eigen column in het tv programma VARA De Waan van de Dag over journalistiek en media.

Testimonial

Ook ikzelf laat me regelmatig begeleiden door Anne Boermans. Bijvoorbeeld voor een belangrijk optreden. Ook tijdens de TV opnames van Ondernemen met Passie. Same met de ondernemers die ik interviewde, bereidde hun elevator pitch met Anne Boermans voor.

Ik ben bij Anne terecht gekomen via Jaap Brand en Tineke Verburg. Zijn sterke punt is het vakkundig overbrengen van tips die werkelijk helpen. Vaak hoor ik mensen zeggen als ik ga optreden: ‘wees maar jezelf, dan komt het goed’. Dat zal je Anne nooit horen zeggen, want jezelf zijn, hoe doe je dat? Met zo’n tip kan je niets.

Anne vraagt vooraf hoe ik wil overkomen en geeft op basis daarvan concrete tips. Als ik meer charisma wil, dan is het raadzaam om kortere zinnen te gebruiken en meer pauzes. Als ik meer autoriteit wil, dan leer ik hoe ik een zin beste kan eindigen. En als ik meer enthousiasme wil tonen, leer ik hoe hoog ik mijn stem kan inzetten. Kortom, ik leer van Anne om mijn boodschap treffender over te laten. En is dat niet waar het om gaat? Want wat heb ik aan passie en een missie als niemand het weet? Daarom is mediatraining bikkelhard nodig.