Ja, ik wil meer informatie over de ondernemersgame.

De Ondernemersgame stimuleert ondernemerschap

Veel organisaties hebben geweldige mooie mensen in hun teams. Toch ontbreekt het soms nog aan focus, nieuwe initiatieven of omzet. De organisaties waar wij de ondernemersgame hebben gegeven zijn verrast over het verbluffende resultaat dat de ondernemersgame oplevert. En dat in een heel kort tijdsbestek van slechts één dagdeel.

Waarom de ondernemersgame?

We horen vaak van het management van bedrijven:

‘Mijn medewerkers zijn niet ondernemend genoeg’
‘Ik verkoop zelf veel meer dan mijn medewerkers’
‘Er is geen teamgevoel’
‘We zoeken invulling voor een inspirerende middag’
‘We willen iets organiseren wat fun is, maar ook leerzaam’.

De ondernemersgame is een inspirerend en interactief spel dat mensen inspireert tot ondernemerschap. Ben je op zoek naar een leuke, informatieve & interactieve invulling van je programma, dan is de ondernemersgame een uitkomst. Zowel voor het bedrijfsleven als het onderwijs.

De spelers leren alle aspecten van het ondernemerschap. Van het ontwikkelen van een missie, visie en strategie tot aan producten en diensten verkopen. En van geld verdienen tot aan marketing, onderhandelen, samenwerken, de concurrentie een slag voor zijn en natuurlijk winst of verlies maken. Het zit allemaal in de ondernemersgame!

Hoe werkt de ondernemersgame

Voorafgaand aan de ondernemersgame kunnen de spelers de E-Scan Ondernemerstest en de Online Ondernemersgame doen. Tijdens de ondernemersgame doorlopen de spelers aan de hand van de spelregels een aantal dynamische spelrondes als:

•    De brainstormfase waarin een commercieel product of dienst aan de hand van actuele trends wordt bedacht.
•    De ondernemersmarkt waar ze met elkaar handelen. Ze bezoeken onder andere de KvK en de bank.
•    De eindronde waarin ze pitchen voor investeerders en aandeelhouders.

Wat levert de ondernemersgame op

De spelers leren:

–    de opgedane kennis om te zetten om meer omzet te genereren
–    wat ondernemerschap is
–    een ondernemende houding aan te nemen
–    te doen in plaats van alleen maar kijken en luisteren
–    samen te werken en elkaars unieke talent te waarderen en in te zetten
–    om te netwerken

Voorbeelden waar de ondernemersgame gespeeld is

De Ondernemersgame werd gespeeld bij onder andere Achmea, Kamer van Koophandel, De Belastingdienst, VAA Consultancy, Hogeschool Avans, ROC Rijn IJssel, Produs praktijkonderwijs, Bibliotheek Midden-Brabant, Bibliotheek Idea en stichting UAF.

Wat zeggen mensen over de ondernemersgame:

‘De ondernemersgame is fun, je ervaart het ondernemerschap en voelt hoe het is om ondernemer te zijn.’
‘Het heeft me geleerd om ‘out-of-the-box’ te denken’
‘Ik weet nu wat er allemaal bij ondernemerschap komt kijken’
‘Het heeft ons team dichter bij elkaar gebracht’
‘Ik heb geleerd wat ikzelf kan bijdragen aan mijn team’
‘Het geeft ons weer focus’
‘Ik begrijp anderen mensen uit mijn team beter’

Tarieven ondernemersgame

De ondernemersgame kost 80 euro per deelnemer met een minimum van 15 deelnemers. Voor studenten hanteren wij ons MVO tarief van 40 euro per deelnemer met een minimum van 30 deelnemers. Docenten kunnen na de train-de-trainer een licentie krijgen op het geven van de ondernemersgame.

Ondernemersgame in jouw organisatie

De ondernemersgame wordt op maat gemaakt voor iedere organisatie. Neem contact met ons op en vraag ons naar de mogelijkheden.

n

Ariane Struyvenberg

De ondernemersgame leert je lef te tonen. Lorraine gaf de ondernemersgame bij de belastingdienst binnen een traject ondernemerschap dat ik daar organiseerde. Ze is zeer enthousiast en bezit vele coachingsvaardigheden om de deelnemers aan de ondernemersgame te stimuleren. Ze combineert haar eigen ondernemerschap met haar passie zingen en dat werkt aanstekelijk. Door de ondernemersgame komen mensen in beweging.

Ariane StruyvenbergOprichter YGC, voor ondernemende vrouwen van 30 jaar tot aan pensioen
Leo van Heereveld

De ondernemersgame was inspirerend, verbindend en leerzaam. We hebben de ondernemersgame ingezet tijdens een inspirerende en leuke teamdag met het cultuur- en educatieteam van Regio Cultuur Centrum Idea. We combineerden de ondernemersgame met een bezoek aan collega Bibliotheek Lelystad. De ondernemersgame werd ons aangeraden door Maaike Pistoor, omdat zij de ondernemersgame al eerder had ingezet bij Bibilotheek Midden-Brabant. De ondernemersgame onder leiding van Lorraine Vesterink is een aanrader voor het stimuleren van ondernemerschap!

Leo van HeereveldManager Cultuur en Educatie Idea

Met het enthousiasme en het inlevingsvermogen van spelleider Lorraine wordt de ondernemersgame een moment in de studie waarop studenten in groten getale positief reageren. Door het doen van de ondernemersgame ervaren studenten op een goede wijze wat ondernemen is. Potentiële ondernemers realiseren zich na de ondernemersgame beter wat ondernemen is. Altijd zijn er een aantal studenten die bij aanvang van de ondernemersgame aangeven geen ondernemer te willen worden en na de ondernemersgame hier anders over denken en hier concreet richting aangeven. Met haar enthousiasme en authenticiteit geeft Lorraine de studenten energie en vertrouwen.

Elise NoordtzijDocent Haagse Hogeschool