Hoe krijg je meer grip

door Lorraine Vesterink

Heb je weleens het gevoel dat er iets ontbreekt in je leven? Of heb je niet wat je werkelijk wilt en wil je daar meer grip op krijgen? Misschien zoek je extern iets wat je alleen in jezelf kan vinden. Er is namelijk overvloed aan alles. Denk aan succes, liefde, geluk, tijd, rust, ruimte, hulp, opdrachten, investeerders en geld. Deze drie stappen werken voor mij. Wellicht ook voor jou. Krijg ook meer overvloed in je leven door deze stappen regelmatig te volgen.

  1. Voel ’t van binnenuit

Voor meer overvloed moet je eerst terug naar binnen. Ga daarvoor eens rustig zitten. Laat eventuele negativiteit die je voelt los. Dat kunnen zorgen zijn of frustratie waarom je het allemaal niet kan of hebt. Bedenk vervolgens dat jij overvloed verdient. Net als iedereen verdien jij ook alles wat je hart begeert. Adem alle levenskracht in. En laat dat gevoel van overvloed voor alles in je stromen.

Ik doe dit zelf even voor het slapen gaan. Ontdek wat voor jou werkt.

  1. Wees dankbaar

Zouden we niet veel vaker moeten stilstaan bij wat we allemaal wél hebben? Dit kan je doen door dagelijks drie dingen te noemen waar je blij mee bent. Als je zelf iets voor iemand hebt gedaan en diegene is daar zichtbaar blij mee. Wat doe je dan? Dan wil je die persoon weer helpen. Zo werkt het ook met het universum. Als jij dankbaar meer, ga je meer en vaker ontvangen wat je wilt.

Je kunt dankbaar zijn voor de gekste dingen. Zelfs voor het betalen van je rekeningen. Bedenk eens hoe blij je mag zijn dat je ze hebt kunnen en mogen betalen. Je hebt anderen geholpen hun business te runnen. En jij hebt er iets voor gekregen wat je graag wilt. Probeer eens uit wat er gebeurt als je bij elke volgende rekening die je betaalt zegt: wat fijn dat ik dit bedrag weer mag en kan betalen Dankjewel.

De drie dingen waar ik bijvoorbeeld dankbaar voor ben zijn:

  1. de racefiets die ik het afgelopen weekend heb mogen kopen. Voor de persoon die me er enthousiast voor heeft gemaakt. Door het fietsen in natuur waar overvloed is van alles, maak je volledig je hoofd leeg. En krijg je meer grip op je leven. Bovendien ook letterlijk meer grip!
  2. voor de ondernemer die het filmpje maakte van Tour de Lorraine. Zoals je ziet, had ik toen de grip nog niet…:)
  3. en voor de investering die we hebben kunnen doen in de charismatest voor ons nieuwste boek ‘Charismatische Vrouw’. Hier kan ook jij (man/vrouw) nu gratis van profiteren.
  1. Durf te geven

Begin zelf vrijelijk te geven zonder allerlei voorwaarden. En durf tegelijkertijd ook te vragen en te ontvangen. Geef openlijk aan waar je meer van wilt. Als je het niet ‘in de lucht zet’ dan weet je zeker dat je het niet krijgt. En je mag alles vragen wat je maar wilt. Is dat niet mooi? Vergelijk jezelf niet met anderen die al hebben wat ze willen. Zij hebben kennelijk al begrepen hoe het werkt. Knap van ze. Durf te vragen hoe ze dat gedaan hebben. Als je vergelijkt en jezelf of wat jij hebt niet goed genoeg vindt, dan word je ondankbaar en krijg je vervolgens nog meer dingen waar je ondankbaar voor bent. Daar zit niemand op te wachten. Jij niet. Het universum ook niet. Gun iedereen zijn of haar succes. Sterker nog, vier het mee! Er is genoeg voor iedereen.

Gisteren gaf ik mijn hulp een dag lang gratis weg. Samen met twee ondernemers heb ik hun verdienmodel aangepast, een exploitatiebegroting gemaakt voor de komende vier jaar. En de strategie voor het komende jaar. Nu moet ik eerlijk zeggen dat deze ondernemers mij ook vaak helpen, dus dat is een mooie wisselwerking. Waar ik bijvoorbeeld meer van wil ontvangen zijn contacten met meer branche-organisaties. Ik help ze graag bij het professionaliseren van de branche. Zo heb ik een toets ontwikkeld waarbij ondernemers kunnen toetsen of ze nog goed op weg zijn. Die toets zou elke ondernemer moeten doen, maar wat ik merk is dat ondernemers het via een brancheorganisatie eerder doen, omdat ze er dan een overvloed aan studiepunten voor krijgen. Tja, we blijven mensen…

Wil jij meer grip op jouw ondernemerschap? Kom dan naar de gratis workshop. Ben je ambitieus, geef je dan op voor de Masterclass.